Skolplattformen

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholms stads skolor och förskolor. I skolplattformen planerar och delar pedagoger, elever och vårdnadshavare och få överblick över det som händer i skolan. Skolplattformen ersätter från höstterminen 2018 Skolwebben. Skolplattformen kommer att utvecklas kontinuerligt och mer funktionalitet tillkommer efterhand.

Vad innehåller skolplattformen?

• Skolplattformen innehåller information om ditt barns skolgång. Mängden information kommer att fyllas på successivt.
  • På skolplattformens startsida publicerar vi nyheter om saker som kommer att hända på skolan.
  • Via startsidan anmäler du ditt barns frånvaro direkt i skolplattformen.

Skolplattformen för ditt barn

Ditt barn kommer också att få tillgång till skolplattformen, med möjlighet att ta del av information rörande sin skolgång. Över tid kommer ditt barn även att få tillgång till nya digitala verktyg i skolplattformen, till exempel för att lämna in skoluppgifter.

Hur loggar jag in?

Skolplattformen kan användas med både surfplattor, smarta mobiltelefoner och datorer. Du som vårdnadshavare/förälder loggar in på startsidan via skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare.

För att stadens högt ställda säkerhetskrav ska uppfyllas kommer du som vårdnadshavare/förälder att logga in med hjälp av e-legitimation (till exempel BankID).

Skaffa BankID

Var hittar jag mer information?

Introduktionsfilm till skolplattformen

Stockholms stads webbplats

Supportfilmer och instruktioner

Supportfilmer för elever

Supportfilmer för vårdnadshavare

Kontakta supporten – elever och vårdnadshavare

Elevsupporten har öppet vardagar klockan 08.00–17.00.
Vårdnadshavarsupporten har öppet vardagar klockan 08.00–16.30, fredagar samt maj–augusti klockan 08.00–16.00.

Vårdnadshavarsupport

Telefon: 08-508 11 552