Fritidsklubben

Fritidsklubben, ligger i ett separat rosa hus ovanför idrottshallen kallad Delfinen, tar emot elever från årskurserna 4-6. Fritidsklubben är en öppen verksamhet

Vi erbjuder i vår verksamhet en meningsfull fritid med tid för återhämtning enligt Lgr 11 läroplanen för fritidshem och Fritidsklubb. Hos oss ser vi till att hålla eleverna sysselsatta med minst en styrd aktivitet per dag.

Vi startar veckan med vårt Stormöte som är klubbens demokratiska möte där vi går igenom veckans planering och de olika aktiviteterna som vi erbjuder. Vi går även igenom teman och elevernas önskemål i vår verksamhet. Genom elevinflytande så är eleverna med och påverkar vår verksamhet. Under veckan erbjuder vi aktiviteter som läxhjälp, skapande verksamhet i vår skaparverkstad, experiment, rörelseaktiviteter och lekar i gymnastiksalen, bakning, sällskapsspel, pingis, teater och dans.

På fredagar efter mellanmålet har vi utedag där vi erbjuder olika bollaktiviteter, challenges, pyssel, tipspromenader, frågesport och utflykter i vår närmiljö. Vi erbjuder filmvisning sista fredagen i varje månad. Vi erbjuder även talangjakter, teater, dans och frågesport och gåtor. Vi arbetar även med IKT i vår verksamhet.

Vi har en hörna för vårt klubben bibliotek där vi kontinuerligt fyller på med böcker efter elevernas önskemål.

Vi tycker att det är viktigt med rörelseglädje och gör i ordning ett aktivitetsrum i våra lokaler där eleverna kan spela spökboll eller kanske dansa och spela teater i.

I vår Skaparverkstad

Här tillverkar vi stressbollar, squishys, slime och dockhus efter elevernas önskemål och förutsättningar. Vi gör olika typer av lättare experiment , till exempel hur man tillverkar ljus, en vulkan, lavalampor eller experimenterar med hur regn bildas.

Hos oss vill vi att eleverna ska trivas och känna sig trygga. Vi arbetar mycket med positiv förstärkning, att stärka elevernas självkänsla och självförtroende och att de ska utvecklas till självständiga och ansvarstagande individer.

På vår Fritidsklubb använder vi oss av ett vårdat språk, vi lär oss respektera varandra trots olikheter, att samarbeta och vänta på sin tur.

Vi hälsar alla föräldrar varmt välkomna att kontakta och besöka oss.

Avgiften är 950 kronor per elev och termin.

Våra öppettider

Måndag 13.30-17.00

Tisdag 14.00-17.00

Onsdag 14.00-17.00

Torsdag 13.30-17.00

Fredag 13.30-17.00

Lovdagar 08.30-17.00

Öppnings- och stängningsfritids 06.30-07.30 och 17.00-18.00

Under sommaren håller Fritidsklubben stängt under veckorna 27-30.

Pedagogisk ledare

Sophia Kamvyssis, mobil: 076-129 36 80